De Klimaatjes: Plastic Soep

OVERVIEW

De Klimaatjes Plasticsoep in het theater!

De Klimaatjes is een succesvolle prentenboekenreeks waarin Mol, Muis, Duif, Egel, Uil, Vos en Kikker op eigen- en vaak grappige wijze laten zien hoe je je leefomgeving positief kunt beïnvloeden. En nu zijn Judith Koppens, Andy Engel en Nynke Mare Talsma, de auteurs en illustrator van de boekenserie, een samenwerking aangegaan met Create Studios. De afgelopen maanden zijn ze aan de slag gegaan om de avonturen van de Klimaatjes te verwerken tot vrolijke, interactieve en educatieve voorstellingen voor scholen en theaters. De voorstellingen richten zich op het jonge kind van 4 t/m 8 jaar. Met deze voorstellingen worden duurzaamheid, cultuur en onderwijs met elkaar verweven. De Klimaatjes worden in deze voorstellingen tot leven gebracht door middel van levensgrote theaterpoppen.

“We zien een rol weggelegd voor de creatieve en culturele sector om iedereen te betrekken en te activeren op maatschappelijke thema’s. De klimaatcrisis, het verlies aan biodiversiteit, en de plasticsoep in onze wereldzeeën zijn maar enkele van de urgente thema’s die onze aandacht en actie vragen. De Klimaatjes maken deze thema’s behapbaar en bespreekbaar voor jonge kinderen. Kinderen ervaren op een toegankelijke manier hoe ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken, voor zichzelf én voor anderen.

De première van voorstelling is op 4 en 5 september a.s. in Pand P in Eindhoven.


Er zijn dat weekend 4 voorstellingen:
4 september 13.00 (uitverkocht)
4 september 16.00
5 september 13.00
5 september 16.00
Kaartjes (€20 p.p. incl feestelijk arrangement) zijn te bestellen via deklimaatjes@createstudios.nl

Na de première gaat Create Studios het gehele jaar langs scholen, bibliotheken, musea en theaters. Wil jij dat De Klimaatjes ook bij jou langskomen?
Vraag dan meer informatie aan via deklimaatjes@createstudios.nl of bel via 06-48583536.

DURATION

45 min

GROUP SIZE

Max 500 personen