Basisschool

Moordmysterie voor de bovenbouw!

Er is een misdaad gepleegd en nu worden 4 historische personen verdacht van de zaak. Beleef de geschiedenis als een rechercheur.

Jullie gaan in teams op pad en krijgen per verdachte 25 minuten de tijd om hem of haar te ondervragen. Maar let op! Ze geven alleen maar informatie met de juiste codes, woorden en zinnen.

Doe de opdrachten, kraak de codes, ondervraag de verdachten en leer van het verleden. Jullie moeten erachter komen wie de dader is. Een soort Cluedo en Escaperoom in één.

Het leukste leerzame uitje voor de bovenbouw van de basisschool!

Durven jullie het aan?

Thema’s:

– De Gouden Eeuw

– Tweede Wereldoorlog

Doelgroep: Bovenbouw van de basisschool

Dit interactieve theaterspel is inclusief:

– 1 host/detective

– 4 acteurs/verdachten

– Alle materialen

– Prijsje voor de winnende groep.

Leerzame elementen

Samenwerken

Via verschillende puzzels moeten de leerlingen samenwerken en zijn ze bezig met verschillende competenties van de tule.slo.nl zoals kerndoel 51, 52 en 55.

Gezamenlijk doel / teamwerk

De leerlingen hebben 4 x 25 minuten om een verdachte te ondervragen. Door de strijd tegen de klok aan te gaan, loopt de spanning op, maar niet alleen de tijd is een stressfactor. Iedereen is uniek en heeft een andere aanpak. De een is een verlegen, de ander werkt graag alleen terwijl de derde graag de leiding neemt. Hoe gaan de leerlingen hiermee om?

Thema's

Iedere misdaad is gebaseerd op een belangrijk moment uit de Nederlandse geschiedenis. Hierdoor leren de leerlingen niet alleen samenwerken, maar doen ze ook (spelenderwijs) informatie op over het onderwerp. Aangezien niet iedere misdaad daadwerkelijk is gepleegd  wordt op het einde de waargebeurde situatie uitgelegd.

Creatief denken

Het ‘aha moment’. Dat ken je wel, toch? Het moordmysterie zit er vol mee. Iedere puzzel die je oplost, iedere code die je kraakt en de uiteindelijke oplossing. Dit zijn allemaal “aha-momenten” die het creatief denken van leerlingen stimuleren. Uit onderzoek is gebleken dat het “aha- moment” wordt gedefinieerd als optimaal creatief denken. Hoe vaker je dit hebt, hoe beter je het kunt herkennen en hoe makkelijker je dit in de toekomst kunt inzetten om nieuwe taken te volbrengen en ideeën of oplossingen te bedenken.

De Thema's

De Tweede Wereldoorlog

Mijn naam is Wil Speelman en ik ben onderdeel van het verzet. Ons verzet is, in tegenstelling tot dat van andere bezette landen, niet gewelddadig. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen die gevaar lopen veilig te laten onderduiken.

Om deze mensen te laten onderduiken heb ik betrouwbare helpers nodig. Hiervoor heb ik de illegale krant “Trouw” opgericht. In deze krant heb ik een oproep gedaan voor plekken waar we mensen kunnen laten onderduiken

Op deze advertentie hebben wij 4 reacties ontvangen. Wij hebben het sterke vermoeden dat er één iemand tussen zit die niet te vertrouwen is. Eén van die vier is een verrader! Jullie gaan als detective aan de slag om tussen de vier verdachten de verrader te vinden!

De gouden eeuw

Het is het jaar 1619 en we zitten in de gouden eeuw. Helaas heeft ons het nieuws bereikt dat er een moord is gepleegd op Johan van  Oldenbarnevelt.

Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619) is een Nederlandse politicus uit de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Johan was de leider van de binnen- en buitenlandse politiek van de hele republiek. Je zou hem dus ook een soort minister van Binnen- én Buitenlandse Zaken kunnen noemen.

We hebben een viertal verdachten op het oog, één van deze verdachten heeft de moord gepleegd. Aan jullie de taak de moordenaar te vinden. Jullie hebben telkens 25 minuten om iedere verdachte te ondervragen.

Algemene gegevens

Duur per spel +- 105 minuten.

Prijs per spel (max +-75) personen €495,-

Per extra spel (op dezelfde dag) €300,-

* Excl BTW

*Excl Reiskosten

Dit programma is inclusief:

  • 2 x host/detectives.
  • Alle materialen.
  • Prijsje voor de winnende groep.

Dit programma is Exclusief:
– 4 vrijwilligers/leraren als verdachten

Dit programma is ook te boeken met 4 acteurs als verdachten de kosten voor het complete spel incl. acteurs is dan € 895,-

Mocht u interesse hebben of meer willen weten, neem dan contact op via info@createstudios.nl of via 0648583536 u krijgt dan Remco Versteden aan de lijn.